Go Back
Afdrukken

Recept Spiegel ei

Overigens wordt het in het Vlaams ook wel een paardenoog genoemd. Het oog van een paard is ook vrij groot en daarin kun je je zelf ook zien.

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Keyword spiegelei
Voorbereidingstijd 3 minuten
Kooktijd 4 minuten
Totale Tijd 7 minuten
Geschikt voor 1 Persoon
Calorie├źn 92 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Ei
  • Wat zout en peper
  • Boter of olijfolie, of echte roomboter

Bereiding

  1. Breek het ei boven een kom, en zorg ervoor dat er geen stukjes schaal in het ei blijven zitten of vallen. Want als je deze stukjes er probeert uit te halen kun je er alleen nog maar wat anders van maken.

  2. Doe een flink stukje roomboter in een koekenpan met een dikke bodem, zodat de warmte beter verdeeld wordt over de pan.

  3. Strooi een beetje zout en naar smaak peper over de roomboter.

  4. Laat het ei vanuit de kom voorzichtig in de pan glijden, zodra de boter is gesmolten. Dus niet wachten totdat de boter begint te schuimen of te bakken, maar voordien.

  5. Pak een deksel die in de pan past, maar niet op de pan, en dek daarmee het ei af. En pas op, raak de dooier niet aan met de deksel.

  6. Laat het ei nu 3 tot 4 minuten bakken, totdat het eiwit gaar is. Haal de deksel van de pan, bestrooi het ei eventueel nog met wat zout, en haal het ei er met een schuimspaan voorzichtig uit. Laat het ei ook voorzichtig op het bord, brood, of een ander gerecht glijden.